Uber kör in i E-handeln med butiken på hörnan

Taxi-appen Uber som just nu sprider sig världen över, till många taxibolags förtret, vill som många andra även ha en del av e-handelskakan. I ett experiment som nu körs ut ur deras utvecklingsavdelning, Uber Garage, ska man kunna e-handla i appen.

Uber kallar sitt e-handelsexperiment för Corner Store, eller hörnbutiken. Det lanserades igår den 19 augusti och fungerar endast för ett antal utvalda Uber-användare i Washington DC.

Corner Store finner man förstås i Ubers app där man vanligtvis kallar på en Uber-bil som skall ta en till en valfri destination. Istället för att beställa en taxi-resa kan man nu välja Corner Store i appen och ange sin adress samt välja bland ett urval av produkter.

Annons


Den nya Uber-funktionen Corner Store

Utbudet är inte enormt men produkter du vanligtvis finner i en hörnbutik finns med. Vi snackar tandkräm, huvudvärkstabletter, blöjor och andra dagligvaror som man kan tänkas behöva något sånär akut. Över 100 varor skall finnas tillgängliga för en Uber-snabb leverans direkt till din destination, i Washington DC.

Stjärnor före dricks

Ingen fraktavgift skall läggas till på ordern och man uppmanas inte att dricksa föraren, utan istället ge fem stjärnor i appen. Betalningen sker också via appen och läggs direkt på användarens Uber-konto.

Den experimentella tjänsten som alltså lanserades igår skall finnas tillgänglig måndag till fredag mellan 09:00-21:00. Täckningsområdet är idag beränsat och ett antal utvalda Uber-användare är med, andra kan ansöka. Uber meddelar dock att de jobbar för att utöka tjänsten.

– Detta är ett tidbegränsat experiment - men desto mer kunderna älskar det, desto större chans att det kommer finnas kvar, skriver Uber.

Detta är inte första gången Uber försöker agera kurir utan de ska länge ha flörtat med idén att flytta andra saker än människor. Uber Rush är ett annat experiment i Manhattan där man via cykelbud och fotburna kurirer erbjuder användare att skicka varor mellan olika destinationer. Uber sitter förstås på infrastrukturen för enkla leveranser och det är naturligt att man experimenterar med att skicka mer än bara kött och blod.

 

Annons

Källa: Press (1, 2)

Annons