UC väljer Kivra för utskick av kreditupplysningar

Den digitala brevlådan Kivra har landat en storkund. Sveriges ledande kreditupplysningsföretag, UC, väljer nu att byta huvudleverantör för digital distribution av kreditupplysningar.

Kivra som tidigare i år lanserade sin nya app och webbtjänst blir ny blir ny huvudleverantör för digital distribution av kreditupplysningar åt affärs- och kreditupplysningsföretag UC.

När den digitala brevlådan Kivra gick ut i skarpt läge tidigare i år hade man 350 000 registrerade kunder. Med det nya avtalet med UC tar Kivra ett steg ytterligare mot att bli en av de ledande aktörerna på den svenska marknaden för digital post.

Annons

– UC har visat på stor innovations- och genomförandekraft då de var tidigt ute med att erbjuda privatpersoner att ta emot kreditupplysningar digitalt. Vi är mycket glada och stolta över att de nu har valt Kivra som sin huvudleverantör. Det är en tydlig signal om att Kivra är den ledande aktören på den digitala postmarknaden i Sverige, säger Robert Wahlström, Affärsutvecklingschef på Kivra.

10 miljoner kreditupplysningar

UC är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige och deras tjänster används som underlag till miljontals beslut av såväl små som stora företag, offentlig sektor och av privatpersoner.

Varje år distribuerar UC 10 miljoner kreditupplysningar till privatpersoner i Sverige som nu får möjlighet att direkt ta del av sin kreditupplysningskopia digitalt, istället för att vänta och få den på posten.

– Kivra har den mest attraktiva och användarvänliga digitala lösningen och med Kivras lösning kommer vi även kunna jobba mer proaktivt för att erbjuda privatpersoner att ta emot sina kreditupplysningskopior digitalt, säger Thomas Jernberg, Affärsområdeschef Kreditinformationstjänster på UC.

Källa: Press

Annons