Ukraina delar ut medalj till Apotea: “Oerhört stolt och tacksam”

"Räddat många människors liv".

Sedan krigsutbrottet så har det svenska nätapoteket Apotea samlat in pengar och skickat sjukvårdsmaterial till ett värde av 16 miljoner kronor till Ukraina. En stor del kommer från kunder som avrundar upp sina köp i kassan. Det har även gått att köpa sjukvårdspaket via Apotea.se på mellan 100 och 100 000 kronor, där pengarna oavkortat går till inköp av sjukvårdsmaterial.

Redan en vecka efter att kriget inleddes skickade Apotea sin första lastbil med sjukvårdsmaterial till Ukraina och sedan dess har ytterligare 13 lastbilar skickats med hjälp av transportföretaget Brothers Cargo, meddelar Apotea.

Annons

I veckan uppmärksammades företagets vd Pär Svärdson med ett officiellt diplom och hedersmedalj från den ukrainska staten och det ukrainska folket. Medaljen delades ut av representanter från CMU (Christian Medical Society Ukraine) under ett besök på Apoteas lager i Morgongåva.

Att vi kom i kontakt med varandra och så snabbt kunde få iväg den första leveransen är fantastiskt och att vi sedan kunnat fortsätta distribuera livsavgörande sjukvårdsmaterial till våra kollegor i Ukraina. Utan Apotea och Pär hade det inte varit möjligt och vi har räddat många människors liv, säger Magnus Landgren, representant för CMU.

Pär Svärdson är förstås glad över utmärkelsen och meddelar att företaget kommer att fortsätta skicka material till Ukraina.

Jag vill tacka alla som har bidragit genom hela kedjan. Tillsammans gör vi stor skillnad för många människor. Jag är oerhört stolt och tacksam för den insats vi tillsammans har kunnat göra för människorna i Ukraina och vi kommer såklart att fortsätta samla in och skicka sjukvårdsmaterial så länge det finns ett behov, säger Pär Svärdson.

Annons