Ukrainas postchef: “E-handeln på väg tillbaka” – öppnar Ebay-butik

"Många människor vill skicka "f"-meddelandet till de ryska styrkorna".

I förra veckan så berättade Igor Smelyansky, vd för den nationella posttjänsten i Ukraina, Ukrposhta, att e-handeln var på väg tillbaka i landet.

Den nationella posttjänsten stängde faktiskt bara under den första dagen under kriget för att sedan öppna igen när man analyserat hur Ryssland attackerade landet. Faktum är ju att posten faktiskt behöver nå ut även om landet är i krig.

Annons

Utöver krigets första dag har vi haft 5 000 postkontor öppna – fler än alla banker tillsammans och alla privata konkurrenter tillsammans. Men nu kommer alla andra företag sakta tillbaka och e-handeln växer igen. Särskilt med kostnaden för bränsle så börjar folk beställa online, sade Igor Smelyansky i en större intervju med tidningen Post & Parcel.

Nu jobbar man med att försöka återgå till samma service som man hade innan kriget. Det handlar dock inte om leverans samma dag, men Igor Smelyansky berättar att de hoppas kunna återinföra leverans nästa dag.

Kriget börjar bli en del av människors vardag och då börjar allmänheten förvänta sig samma servicenivåer som vi hade tidigare, så vi måste arbeta hårdare för att leverera detta, säger han.

Nu har logistikföretaget satt upp en butik på Ebay för att stödja landet och posttjänsten.

Det är den första onlinebutiken i världen som öppnas av en utsedd postoperatör. Genom att köpa Ukrposhta-frimärken och andra produkter så stödjer du Ukraina i dessa svåra tider, skriver fraktbolaget.

Och det man främst säljer är alltså frimärken, eller rättare sagt ett speciellt sådant. Det handlar om ett frimärke som skildrar en händelse från kriget där en ukrainsk gränsvakt ber ett ryskt krigsfartyg att fara och flyga, för att uttrycka det milt.

Frimärket röstades fram genom en nationell kampanj som drevs av Ukrposhta.

Det har blivit en ny symbol för Ukraina på grund av känslorna bakom och det faktum att så många människor vill skicka "f"-meddelandet till de ryska styrkorna, och detta frimärke representerade det på det finaste sättet, säger Igor Smelyansky.

Annons

Annons