Underklädes-startup lägger i ny växel – de tar plats i styrelsen

"Står för något helt nytt i en eftersatt bransch".

Från en vardaglig nödvändighet till ett aktivt stilval. Så såg ambitionen ut när Marie Stolt och Maria Lager för två år sedan lanserade underklädesmärket Understatement Underwear med tillhörande nätbutik.

Sedan dess har bolaget knutit till sig återförsäljare som Åhléns och Twilfit även om den egna e-handeln står för över 80 procent av försäljningen. Nu har det blivit dags att växla upp tillväxttakten och därför har bolaget tagit in två nya medlemmar i sin styrelse. Det handlar om Emma Lythell, partner på e-handelsföretaget Flattered och grundare till PR-byrån Dot Sure, samt Jenny Engerfelt, Fund Manager på Almi Invest.

Annons

Understatement står för något helt nytt i en eftersatt bransch. Ett starkt team med en oslagbar vision ger en enorm tillväxtpotential och jag ser verkligen fram emot att bidra med min erfarenhet av investeringar generellt och specifikt inom retail på den kommande resan, kommenterar Jenny Engerfelt sitt nya uppdrag.

Satsar globalt

Emma Lythell är inne på samma linje.

Personligen känns det extra roligt att återigen involvera mig i just underklädersnischen där jag under många år byggt upp ett brett kontaktnät världen över. Jag ser fram emot att ta en aktiv roll i Understatements nya styrelse och bidra med min erfarenhet av både sälj och marknadsföring, säger hon.

Understatements plan framåt är bland annat att ta fram en ny affärsplattform för att på så sätt kunna sälja sina varor globalt. Företaget, som sedan starten fokuserat på inkludering och mångfald, ser framför sig att de nya styrelsemedlemmarna ska få ny fart på omsättningen. Senare i år väntar också en kapitalrunda.

Emma har själv byggt bolag inom lifestyle-och fashion och hennes gedigna kunskap inom både retail och e-handel är en perfekt kombination för Understatement. Tillsammans med Jennys erfarenhet av att utveckla innovativa bolag och sunda affärsmodeller är vi övertygade om att dessa två skarpa kvinnor kommer att bli en central del i att driva vår vision framåt. Det känns otroligt roligt att kunna lägga in nästa växel i vår resa att etablera oss som en stark utmanare inom underkläder, säger Marie Stolt.

Annons