Uppstickaren: “Kunderna ska inte behöva oroa sig för att belasta klimatet”

Ska nå 200 000 konsumenter.

Fraktuppstickaren Airmee meddelar att fler konsumenter i Stockholm nu får tillgång till företagets mest miljövänliga leveranser, med hjälp av cargocyklar. De fossilfria transporterna ska nu nå 200 000 stockholmare.

Airmees mål är att våra kunders kunder ska kunna handla på nätet utan att behöva oroa sig för att belasta klimatet. För att nå dit måste vi som levererar varorna bli ännu bättre på att anpassa transportmedlet efter paketet. Och många biltransporter, speciellt i stadsmiljö, skulle kunna ersättas med cykel. Att 200 000 stockholmare nu kan välja att få sina paket levererade med cykel är ett viktigt steg i rätt riktning, säger Airmees vd Julian Lee i ett pressmeddelande.

Annons

"En klimatneutral expressleverans"

Airmee började med fyrhjuliga cykeltransporter redan i vintras men har nu expanderat konceptet även till Kungsholmen och Gamla stan. Det hela sker i nära samarbete med det Göteborgsbaserade företaget Velove, som tar fram elektriska cyklar för varutransporter.

För oss det naturligt att samarbeta med Velove. Dels är de ledande i utvecklingen av klimatsmarta transportlösningar för last mile delivery. Att Velove och Airmee dessutom delar visionen om en klimatneutral expressleverans innebär att vi har de bästa förutsättningar för ett långsiktigt partnerskap, säger Julian Lee.

Fraktbolaget sköter leveranser åt företag som Apotea, Synsam och Adlibris Go.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!