Uppstickarens nya superdeal: ”Svårt att tänka mig en mer lämplig partner”

Nytt samarbete.

Efter en omskriven start kunde den nya frakttjänsten iBoxen nyligen presentera sitt första samarbetsavtal, med Best Transport. Redan då stod det klart att flera andra aktörer var på gång för att ansluta sig till tjänsten, som är öppen för alla leverantörer.

LÄS ÄVEN: Uppstickarens första avtal på plats - ska placera ut 50 000 paketskåp

Annons

I dag presenteras ännu ett samarbete. Den här gången handlar det dock inte om en fraktaktör utan om bostadsättsförvaltaren Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC. Samarbetet går ut på att de 4 000 fastigheter som SBC förvaltar ska ges möjlighet att erbjuda sina boende tillgång till ett av iBoxens skåp.

Det som skiljer iBoxen från andra leveransskåp är att vi är en oberoende nationell infrastruktur med skåp som står fastighetsnära, så nära porten vi kommer. Genom enklare leveranser gör vi också stora insatser för miljön. Jag har svårt att tänka mig en mer lämplig partner än SBC i detta viktiga uppdrag och vi ser fram emot att sätta ut skåp i alla de SBC-anslutna föreningar som önskar erbjuda en bra och hållbar leveranstjänst till sina boende, säger Tim Jörnsen, vd och medgrundare på iBoxen, i ett pressmeddelande.

Skåpen går att använda både till leveranser och returer. IBoxens förhoppning är att ett utbyggt nät av paketskåp bland annat ska bidra till ett minskat antal hemleveranser.

Vi ser att vi kan förmedla stora fördelar och funktionell innovation till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare genom ett samarbete med iBoxen. Som en av landets största oberoende aktörer av förvaltningstjänster, är vi ständigt intresserade av att utveckla säkrare närmiljöer och medverka till positiva miljövinster, säger Emil Lundström, vd och koncernchef på SBC.

Samarbetet innebär att SBC:s bostadsrättsföreningar kan ställa ut skåpen utan någon kostnad. IBoxen lovar att ta "fullt ansvar för utplacering, underhåll, klottersanering och eventuell omplacering i de fall boxen behöver flyttas".

Annons