USA:s handelsdepartement anger en starkare ökning

I tisdags rapporterade vi hur USA:s e-handel växte med 13 procent första kvartalet i år, enligt företaget comScore. Detta håller dock inte det amerikanska handelsdepartementet med om, som även de mäter näthandeln.

Enligt nya siffror ifrån U.S. Commerce Department växte e-handeln med 15,3 procent under årets tre första månader. Totalt ska nätkonsumenterna ha spenderat 58 miljarder dollar under denna period. comScore angav tidigare i veckan siffran 50 miljarder men 56 miljarder dollar med mobil handel inkluderad, så storleken på e-handeln är de i alla fall nästan överens om.

Annons

USA:s handelsdepartement meddelar också att näthandeln i landet nu står för 5,5 procent av all handel. Upp ifrån 4,9 procent jämfört med första kvartalet förra året.

För comScores del ska det vara första gången de inkluderar mobil handel, något som kan tyda på att handelsdepartementets siffror är mer rättvisande. Men som alltid med statistik bör man ta den med en nypa salt. E-handeln på andra sidan pölen växer i alla fall tvåsiffrigt och tar en allt större del av den traditionella detaljhandeln.

 

Källa: IR

Annons