USA:s readagar inte längre bara för amerikanarna

Imorgon är det premiär för E-handelns dag i Sverige och Norden. En dag som inspirerats av amerikanska Cyber Monday, e-handlarnas största försäljningsdag i USA. Shoppingtjänsten ShopUSA ser däremot hellre att svensken fyndar i det stora landet i väst.

I år infaller E-handelns dag fredagen den 29 november, samma dag som Black Friday i USA, en dag som fungerar som startskottet för den amerikanska julhandeln och är de fysiska butikernas stora readag.

Men samtidigt som Nordens e-handlare försöker skapa något liknande här på hemmaplan, vill shoppingtjänsten ShopUSA locka svenskarna till att fynda på andra sidan Atlanten. Det trots att många amerikanska webbutiker och näthandlare inte levererar till Sverige. 

Annons

– Vi förmedlar dagligen redan massor med billiga varor till våra  användare och under den kommande helgen erbjuds vi att handla till ännu bättre reapriser. Genom vår smidiga lösning gör vi det möjligt att enkelt beställa från näthandlare som inte levererar utanför USA, säger Michael Brønnum Boye, VD ShopUsa.

Via en amerikansk postadress

ShopUSA lanserades i Sverige i våras efter att tjänsten fått stor uppmärksamhet i Danmark. Det hela fungerar som så att ShopUSA har skapat en amerikansk postadress dit deras användares varor skickas.  

Därefter sorteras de och packas om för vidare transport till Sverige. Något som gör att även vi svenskar kan ta del av de kraftigt rabatterade priser som näthandlare i USA snart basunerar ut.

– Vi tar hand om hela logistiken och försäkringsbiten kring frakten hem till Sverige samt ser till att det blir rätt tull och moms på det som köpts. Enkelheten som vi erbjuder gör att fler kan fynda och därmed se till att pengarna räcker längre i jul, säger Michael Brønnum Boye.   

Källa: Press

Annons