Utländsk jätte går in med förvärv: “Sätter ner flaggan i Sverige”

"Passar väl in i vår strategiska satsning i Skandinavien".

SwissCommerce är ett schweiziskt e-handelsbolag med 200 anställda och mer än 20 nätbutiker. Fokus ska ligga på nischade e-handelsbutiker och nu tar man klivet in i Sverige genom förvärv.

Det schweiziska företaget lägger nämligen vantarna på Astro Sweden AB, med tillhörande dotterbolaget PN Jakt AB. Bolagen säljer produkter inom bland annat jakt, skytte, outdoor och fiske. Försäljningen sker i hela Norden från deras kontor och lager i Skara.

Annons

Astro Sweden och PN Jakt har en historiskt stark tillväxt med god lönsamhet och innevarande år fortsätter i samma riktning. Astro Sweden har fyra år i rad utsetts till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Det känns bra att vi nu ingår i en större koncern som borgar för fortsatt stark utveckling, säger Andreas Esbjörnsson, vd på Astro Sweden.

"Enorm bank med kompetens"

Tillsammans omsätter de svenska bolagen 285 miljoner kronor. Köpeskillingen avslöjas ej.

Genom förvärvet av Astro Sweden och PN Jakt sätter vi ner flaggan i Sverige samtidigt som vi tillsammans skapar en plattform för vidare tillväxt i Skandinavien, inte minst genom det upplevelse- och logistikcenter som Astro Sweden nu bygger i Skara. Förvärvet passar väl in i vår strategiska satsning i Skandinavien och kommer bidra till ett ännu starkare erbjudande ut mot kund, säger SwissCommerce medgrundare Peter Schüpbach.

Astro Sweden ska ha ett stort fokus på e-handel, med Astrosweden.se och Pnjakt.se, men har även fysiska butiker i Skara och Skövde i Västra Götaland och i Hammarstrand, Jämtland.

Tillsammans med SwissCommerce kommer vi ha en enorm bank med kompetens, kunskap och erfarenheter i alla områden som krävs i ett företag för att kunna satsa mot ännu högre nivåer, säger Andreas Esbjörnsson.

I samband med förvärvet så har säljarna även växlat in aktier i SwissCommerce AG “för att ytterligare stärka banden”.

Annons