Vad är Sello och varför ska vi bry oss?

För de som inte vet är Sello i princip ett affärssystem för Tradera. Ett system som hjälper stora auktionsförsäljare att kränga tiotusentals orders i månaden och allt vad det innefattar. Sello säger sig jobba primärt med orderhantering.

Nu har Sello sakta men säkert utvecklats till något mer än bara Tradera-kopplingen. I ett pressmeddelande för inte så länge sedan stoltserade bland annat Fyndiq med att de nu hade en koppling till Sello och att deras medlemmar kunde mata ut produkter även hos Fyndiq.

Annons

I detta meddelande stod även följande:

“För Sellos del är integrationen mot Fyndiq ett naturligt steg i utvecklingen mot att vara ett multikanalsäljsystem för handlare i hela Sverige.” (källa)

De nämner även något som kallas Selloshop vilket verkar vara en fristående webbshop. Det nya multikanalsäljsystem skall vara klart den första september, dvs i dag. Vi skall hålla utkik efter detta och se vad det är Sello har att erbjuda mer i detalj.

Varför ska vi då bry oss? Helt enkelt på grund av det faktum att de kunder som är anslutna till Sello automatiskt kommer att kunna bli fristående e-handlare. Om de väljer att utnyttja detta nya multikanalsystem och Sellos egen shop. Detta borde göra Sello till en av de största plattformsleverantörerna i Sverige, i stort sett över en natt. Sello säger sig ha över 2000 handlare som är anslutna till deras system.

Annons