Vad händer om Groupon går omkull?

Det går inte bra för Groupon just nu. Vi skrev nyligen om hur de har fått lägga sin börsintroduktion på is efter att deras värdering ifrågasatts och regelöverträdelser uppdagats. Nu har de fått ännu ett problem på halsen.

Market meddelar idag att Groupon blivit stämda av sina egna anställda. Deras krav är tre års övertidsersättning. Groupon har tydligen inte betalat ut övertid till sina anställda, något som sägs vara ett systematiskt problem inom företaget. Groupon hävdar dock att de inte gjort något fel. Totalt kan det handla om tusen anställda som fått se sina övertidspengar gå till att minska Groupons förlust.

Annons

Samtidigt brottas redan Groupon med en stämning i Kalifornien gällande deras hantering av sökordsmarknadsföring. De säger sig även ha fått se en halvering av sin trafik den förra månaden.

Det är en hel del som talar för att Groupon eventuellt kan gå omkull inom en snar framtid. Deras affärsidé är förmodligen inte osund men deras storslagna planer och övervärdering av marknaden kan kanske bli deras fall.

Vad händer om de går omkull? Skulle detta kunna utlösa en börskrasch för e-handelsföretag?

Källa: market,
workforce

Relaterade nyheter:
Groupons börsintroduktion lagd på is tillsvidare
Groupon - är det verkligen värt trettio miljarder dollar?

Annons