Våga satsa inför Black Friday

Julen har länge varit e-handelns stora högtid och sedan flera år tillbaka kickstartar den redan i november med Black Friday. Som e-handelsföretag gäller det att vara på tårna för att kunna möta konsumenternas krav och förväntningar. – Vi vill vara en stark finansiell partner att växa tillsammans med, säger Magdalena Caesar, affärsområdeschef betallösningar på Svea.

Sök finansiering inför Black Friday

Under våren ökade e-handeln i rekordfart i samband med coronapandemin. Trenden ser ut att hålla i sig och snart närmar sig också den stora e-handelshögtiden Black Friday. Rea-dagen i slutet på november har de senaste åren dessutom utökats till att hålla på i en hel vecka. Med det ökade köptrycket kommer flera utmaningar för e-handelsföretagen.

– Black Friday är inte bara en möjlighet att rea ut produkter och att sälja bra vid ett tillfälle – det är också en möjlighet att hitta nya kunder. Kan man ge bra service och snabb leverans kommer kunderna tillbaka. Men då är det viktigt att man är förberedd, säger Magdalena Caesar, affärsområdeschef på Svea.

Förberedelserna kan gälla allt från att ha ett välfyllt lager till att anställa mer personal.

– Det kan behövas fler personer både på lagret och i kundtjänst för att kunna hantera alla beställningar med en hög servicenivå.

Ett annat resultat av pandemin är att det inte går lika många båtar från Asien med de varor som sedan många e-handlare här i Sverige säljer. Det gör att större beställningar behöver läggas på en gång för att över huvud taget få produkter levererade.

– Att göra en stor investering på en gång påverkar såklart kassaflödet. Även om inköparen vet att man kommer att få tillbaka det i omsättning kan det behövas hjälp med att få en företagskredit.

Svea har olika lösningar för e-handelsföretag som behöver hjälp med sin finansiering. Ett klassiskt företagslån tar ofta lång tid att få, men hos Svea är ledtiderna kortare.

– Vi sätter oss in i ärendet snabbt och försöker hitta bra vägar till lösningar. Vi är digitala men samtidigt väldigt personliga. Det finns olika typer av krediter och lånelösningar där vissa är amorteringsfria. Vi vill att det ska finnas en flexibilitet och att det ska vara enklare än ett lån hos en traditionell bank.

Det finns också en möjlighet att ha hela e-handelsplattformens betallösning hos Svea.

– Vår checkout är trygg och smidig för alla inblandade. Om du sedan behöver ett finansiellt tillskott kan vi titta på det. Vi vill vara en stark finansiell partner och vill växa tillsammans med dig, säger Magdalena Caesar.

Se Sveas finansieringslösningar inför Black Friday