Valde bort handsprit – sen kom corona: ”Tala om att satsa på fel häst”

Salong i konkurs.

"Försäljning av hårvårdsprodukter, skönhetsprodukter och parfym samt desinfektionsprodukter såsom handsprit samt försäljning av kläder och därutöver förvaltning av fastigheter och värdepapper och därmed förenlig verksamhet."

Så beskrivs företaget Pocketfresh på sajten Alla bolag. Företaget försattes i slutet av förra veckan i konkurs av Göteborgs tingsrätt. I konkursansökan framgår det att bolaget hamnat på obestånd och alltså inte kan betala sina skulder.

Annons

Att bolag handelsföretag går i konkurs är tyvärr inte så ovanligt i dessa tider, men ett bolag som säljer handsprit? Vi kontaktade konkursförvaltaren Anna Rosell för att fråga vad som gått snett.

De har inte sålt handsprit. De har haft en friserslong där de har sålt hårprodukter och sådant. De har haft en ganska stor lokal i Göteborg och det är den verksamheten de har satsat på, säger hon.

Ja, för man blir ju lite överraskad när man ser att någon som säljer handsprit har gått i konkurs i dessa tider.

Ja, det var det första jag tänkte också. Tala om att satsa på fel häst. Men som jag förstått det slutade man med handsprit för något år sedan och har nu istället satsat fullt ut på frisörverksamheten.

Oklar fortsättning

Enkelt förklarat drev Pocketfresh fram till för ett par år sedan grossistverksamhet med handsprit, men slutade med det och sålde av lagret eftersom ägaren inte längre tyckte att det var tillräckligt lönsamt. Sedan dess har man istället drivit en salong i Göteborg under namnet Pinkroom, ett varumärke som snart också skulle finnas i form av en e-handel. Den hann dock aldrig lanseras och nu är det oklart hur den och varumärket kommer att utvecklas vidare, även om salongen kommer att avvecklas i sin nuvarande form.

Enligt Anna Rosell påverkas cirka sju anställda av den aktuella konkursen. Det är enligt henne för tidigt att säga om en ny ägare kan komma att ta över verksamheten.

Det kommer en bouppteckning lite längre fram.

Ehandel har även varit i kontakt med ägaren till Pocketfresh som avböjt att medverka i den här artikeln.

Annons

Annons