Var börjar du lära dig SEO?

Grundläggande SEO kan vara de första stegen mot lönsam tillväxt för den mindre E-handlaren och det finns en hel del du kan göra själv. Var det är bäst att börja är en svårare fråga men Caroline Danielsson som är Senior SEO-specialist på Brath ger goda råd.

SEO är en favorit för många E-handlare eftersom det handlar om “gratis trafik” från aspekten att du inte betalar något per klick. Det innebär också att när du skalar upp den växer inte kostnaderna på samma sätt som med Google Ads eller andra kanaler. 

- Det är vanligt att många kommer till oss för att de vill köpa tjänsten, säger Caroline Danielsson, Senior SEO-specialist på Brath, men de är kanske för små för att ta in en byrå. Därför har vi skapat så många olika sätt att lära sig själv som möjligt. 

Brath har sedan starten 2012 varit måna om att så många som möjligt ska kunna göra det mesta av sin SEO själva. Därför driver man bland annat följande SEO-skolor: 

- Att göra grunderna själv, säger Caroline, är inte så svårt. Titlar, rubriker och texter, det är sådant som man lär sig på några eftermiddagar och lite övning. Det är egentligen för nästa steg du behöver ta in hjälp. Eller när försäljningen tagit sådan fart att du inte hinner med.

Facebookgruppen SEO på Svenska som dirigeras av Magnus Bråth och Per Nilsson på Brath

Caroline Danielsson är inte ensam på Brath om att vilja lära ut SEO, byråns grundare Magnus Bråth har skrivit Sveriges mest lästa bok om sökmotoroptimering, Guldläge på nätet - Sökmotoroptimering för alla, som finns tillgänglig på de flesta ställen där böcker säljs online. Byrån driver också två diskussionsgrupper, en på Facebook och en på Linkedin, båda med namnet SEO på Svenska där det går att fråga både högt och lågt om SEO. 

- Som vår grundare Magnus brukar säga, fortsätter Caroline, det är inte dåligt för oss om fler lär sig. Jag tror att om alla visste så mycket som möjligt om SEO så ökar chansen att de väljer oss när det blir dags för en byrå. 

På Emeet har du dessutom chansen att träffa Caroline och några andra specialister från Brath så passa på att ställa de frågor du behöver svar på.