Var femte småföretagare funderar på E-handel

Antalet småföretagare som funderar på att ta steget ut på nätet ökar. Enligt en ny undersökning uppger 20 procent av de tillfrågade att de överväger, eller har redan bestämt sig för, att starta en e-handel.

Redan 2012 genomförde Visma en liknande undersökning som visade 17,1 procent av de tillfrågade småföretagarna bedrev e-handel. Dessutom uppgav 8,4 procent att de övervägde att skaffa sig en nätbutik.

Nu har man gjort en liknande undersökning som visar att var femte småföretagare ligger i startgroparna för att starta webbutik.

Annons

– Det här är en fantastiskt intressant utveckling. Det visar att det finns gott om bra affärsidéer att omsätta i praktiken, men också att det är enkelt och smidigt att komma igång med försäljning på nätet, säger Rolf Dahlberg, vd för programleverantören Visma Spcs.

Förverkliga en dröm

I Vismas undersökning besvarade totalt 1 047 småföretagare frågan om deras företag planerar att öppna nätbutik. 13,9 procent svarar att de har planer på att starta nätbutik, och 6,5 procent att de redan har fattat beslut om att starta.

Resterande 79,6 procent svarade nej. Enkäten gjordes den 8-13 maj och riktade sig enbart till företag som inte redan har en nätbutik.

– Att etablera sig på nätet kan för många kännas som en mindre satsning än att öppna en fysisk butik med alla kostnader det för med sig. Det blir en möjlighet att förverkliga sina drömmar i praktiken, säger Rolf Dahlberg.

 

Källa: Press

Annons
Annons