Världens största betalplattform lanserar shoppingapp

Ska stödja lokal handel.

Den globala e-handelsplattformen Shopify har lanserat en app som ska ge ett fönster in till de hundratusentals företag som erbjuder produkter via plattformen. Leverantören titulerar appen “din nya personliga shoppingassistent”. Det ska helt enkelt vara lätt att hitta sina favoritprodukter och appen ska ge personaliserade förslag på nya produkter.

Appen verkar agera som en form av marknadsplats där man samlar alla e-handlare under ett tak och där kunderna enkelt ska kunna filtrera bland tusentals produkter och följa varumärken och butiker.

Annons

Ett passande namn

Shopify säger att det också ska vara ett sätt att stödja lokal handel. Den nya appen går under det passande namnet Shop och finns i Apple och Googles appbutiker.

Vi är stolta över att kunna erbjuda online-shoppare ett sömlöst, intuitivt sätt att handla, samtidigt som vi hjälper dem att stödja lokala företag, säger Carl Rivera, chef för Shop, i ett pressmeddelande.

Utöver att samla alla produkter på ett ställe så ska appen även sköta betalningen och erbjuda kunderna möjligheter att spåra sina beställningar.

Annons