Varuhuset för E-handlare närmar sig lansering

Dagens Handel rapporterar att världens första e-varuhus öppnar i höst. De pratar givetvis om Explorio som vi lyfte slöjan av i november förra året. Projektet ska nu ha en lokal utanför Malmö och lanseringen börjar närma sig.

Det handlar om ett varuhus där e-handlare skall hyra en liten hörna och visa upp delar av sitt sortiment, som vid köp levereras hem i vanlig e-handelsmaner (paket).

Det är ett intressant koncept med tanke på att vi inte hört om något liknande innan. Samtidigt är många e-handlare skeptiska till upplägget, speciellt att man skall förskottsbetala för att få en plats i ett av varuhusen. Runar Wahlgren, vd på Nordisk e-handel, har dock bloggat om hur Explorio börjar ta form och detta ger givetvis mer substans till erbjudandet.

Annons

Enligt Dagens Handel har de noterat 720 intresseanmälningar och 140 konkreta förhandsbokningar. De skall även ha hittat en lokal strax utanför Malmö, vid norra utfarten längs Lundavägen, där alltså världens första e-varuhus ska öppna i höst. Lokalen skall vara på 10 000 kvadratmeter och inhusera 300 nätbutiker.

Det ska bli mycket intressant att följa detta projekt och se hur e-handeln gör sig i ett varuhus.

 

Relaterade nyheter:
Explorio vill ta E-handeln ut i butik

Annons