VD:n lämnar Brothers – han tar över

"Vi har stor potential".

Lina Söderqvist kliver av vd-rollen och lämnar Brothers, som just nu befinner sig i rekonstruktion. Ersättaren internrekryteras i form av vice vd och sortimentsdirektör Christopher Englinde, som tar ett kliv uppåt i näringskedjan med start den 1 september.

Lina Söderqvist har på ett utmärkt sätt lett arbetet med att ta fram en uppdaterad kundfokuserad strategi för Brothers, och i början av 2020 såg vi positiva effekter av det förändringsarbetet. Under Brothers företagsrekonstruktion har Lina också gjort ett mycket bra jobb med att leda förändringsarbetet, så att Brothers nu har en sund affär med en balanserad kostnadsnivå. När Lina nu väljer att sluta, är vi mycket glada för att Christopher Englinde blir ny vd, säger Kristian Lustin, koncernchef på RNB, i ett pressmeddelande.

Annons

"Är ödmjuk"

Christopher Englinde har funnits hos klädkedjan sedan 2019, men har också erfarenhet från flera andra stora modeaktörer som H&M, Topman och JC.

Jag är ödmjuk inför uppgiften och de utmaningar som Brothers står inför. Effekterna av covid-19 har sannolikt för alltid förändrat det retailklimat vi verkar i. För oss på Brothers handlar det om att vi ska accelerera takten på vårt förändringsarbete, sätta kunden i fokus och ta tillvara på och utveckla den unika position vi har som en renodlad herraktör. Vi har stor potential för tillväxt och breddning av vårt erbjudande dels genom våra egna försäljningskanaler samt med framtida partnerskap, säger Christopher Englinde, tillträdande vd på Brothers, om nya uppdraget.

Annons