VD:n lämnar kriskedjan: ”Två tuffa år”

Pandemin innebar svåra prövningar för väsksäljaren.

Problemtyngda Rizzo, som bland annat säljer resväskor, har radat upp besvikelser de senaste två åren. Bolaget har genomgått flera rekonstruktioner och fortsatt att dras med lönsamhetsbekymmer. Och nyligen meddelade Rizzo att de behöver ta in mer kapital för att återigen undvika konkurs.

Men vd:n Lars Fins har hela tiden försökt att förmedla lugn och optimism i alla stormar. Han har understrukit allvaret, men ändå alltid uttryckt positiva förhoppningar om framtiden.

Annons

"Vill tacka"

Nu har dock även Lars Fins fått nog och han meddelar på onsdagen att han väljer att lämna företaget, ”efter ett intensivt förändringsarbete under en för bolaget påfrestande period”, framgår det av ett pressmeddelande. Det beskrivs alltså som en frivillig avgång.

Det har varit två tuffa år och jag vill tacka Lars för hårt slit under sin tid. Nu ser vi fram emot att Jonas och Helena med ny energi driver Rizzo Group vidare mot lönsamhet, kommenterar ordförande Tommy Jacobsson.

Så vem ska då efterträda Lars Fins? Jo, det blir Jonas Stille som omgående tar sig an vd-uppdraget. Han är i dag inköps- och affärsutvecklingschef. Vice vd blir Helena Morland som i dag är inköps- och marknadschef. Nu återstår det att se om den nya ledarduon kan få bolaget på fötter.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!