Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Vembla tvingas varsla personal och stänga butiker: "Inget konstigt"

Vembla har det tufft just nu
Vembla/Pressbild
Picture of David Gustavsson

David Gustavsson

Dela artikeln:

"Konstant fokus på effektivisering".

ANNONS

Vembla, grundat 2020, är ett av numera många last mile-bolag som konkurrerar om kunderna i svenska städer.

Under året har bolaget vuxit snabbt. I våras köpte de konkurrenten Ding Dong och kort därefter tog tidigare Coop-vd:n Magnus Johansson plats i styrelsen.

Omsättningen uppgavs i början av sommaren uppgå till 25 miljoner kronor. I mitten av juni tog Vembla dessutom in 30 miljoner i riskkapital, via i huvudsak crowdfunding-plattformen Pepins.

Kapitalet sades då vara öronmärkt för att utveckla IT-plattformen, kundupplevelsen, tillsätta ytterligare nyckelpersoner samt lansera fler Dark Stores, bland annat i Göteborg. Målet är att ha tio egna Dark Stores i slutet av året.

Saknar pengar

Men sedan dess har inflationen skenat och många räntor höjts, samtidigt som konsumenterna har börjat att hålla allt hårdare i sina plånböcker.

Och nu sinar pengarna även för Vembla. Något Di Digital var först med att rapportera om. Bolaget har brist på kapital – och tvingas att stänga ner två av sina fyra plockbutiker. Dessutom ska personal varslas.

Vd:n Sunil Dutt vill inte gå in på hur många det berör. Men han ger för Ehandel en förklaring till läget.

Som bolag måste vi ha konstant fokus på att effektivisera vår verksamhet. Det är det som skett här och i min värld inget konstigt. I övrigt har jag inte så mycket mer att kommentera, säger han och fortsätter:

Vi för dialog med befintliga och nya investerare med ambition att inom kort kunna gå vidare med vår omställningsplan och givet de diskussioner vi för med investerare så kan vi inte ge mer info än så just nu med respekt för de processerna.

Nu återstår det att se vad åtgärderna får för effekt och om det går att vända skutan.

LÄS ÄVEN: Vembla plockar in tidigare Coop-vd – och tar in 30 miljoner

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!