Verdane backar Blinto med 121 miljoner – blir ny majoritetsägare

"Ska bli marknadsledande i Europa".

Växjöbaserade auktionssajten Blinto, som säljer begagnade fordon, maskiner och verktyg, är en av Europas snabbast växande digitala auktionsplattformar för tunga maskiner. Sajten lanserades 2018 och omsatte 46,8 miljoner kronor, med ett resultat på 9,4 miljoner, under 2021.

Under förra året tog man klivet in på den tyska marknaden med hjälp av ett dotterbolag. Nu har man även säkrat en stor påse med pengar, samt en ny majoritetsägare. Det efter att riskkapitalbolaget Verdane gått in med 121 miljoner kronor i bolaget vars cirkulära affärsidé man tror ligger helt rätt i tiden.

Annons

Tillverkningen av tunga maskiner släpper ut stora mängder koldioxid och utvinner råvaror från marken. Blinto erbjuder ett hållbart alternativ, och dess imponerande tillväxt och återkommande kunder är ett bevis på styrkan i deras erbjudande. Vi ser fram emot att bygga vidare på Blintos starka position och bli marknadsledande i Europa, säger Max Carlsen, investeringsansvarig på Verdane.

Vidare ut i Europa

Under 2022 förmedlade Blinto varor för runt 500 miljoner, i år väntas den siffran landa närmare miljarden. Och med nya pengar i ryggsäcken räknar bolaget med att kunna växla upp sin expansion i Sverige, men även i Europa som redan idag är en snabbt växande marknad för Blinto.

Det finns ett stort behov av digital lösning som gör det enkelt för köpare och säljare av tunga maskiner att få kontakt. Verdanes meriter inom e-handel och skalning av digitala företag, och dess interna expertis kommer att visa sig vara ovärderliga när vi inleder nästa steg i vår tillväxtresa, säger Richard Nilsson, vd på Blinto.

Annons