Verdane Capital fortsätter investera i E-handelsbolag

Verdane Capital köper aktier i tio Internetbolag från Aggregate Media. Bland bolagen märks e-handelsföretag som Godsmak.se och Upplevelsepresent.se. Sedan 2006 har Verdane med den här transaktionen vid fyra olika tillfällen förvärvat aktier i sammanlagt 37 bolag som Aggregate Media investerat i.

Riskkapitalistföretaget Verdane Capital, som under 2011 köpte sju e-handelsföretag av bland annat Aggregate Media, och ökade sitt innehav i e-handelsföretaget MatHem, fortsätter att investera i e-handelsbolag.

Verdane har återigen köpt aktier i tio Internetbolag från Aggregate Media. Bland bolagen finns bland annat e-handelsföretagen Godsmak.se, som levererar mat till företags- och privatkunder, samt Upplevelsepresent.se.

Annons

– Vi är mycket nöjda med att göra den här fjärde affären med Verdanes fonder. Vi vet att bolagen är i en fas där de kan dra stor nytta av Verdane Capital Advisors breda kunskap inom e-handel. Med deras kapital och erfarenhet om senare faser lämnar vi nu tryggt över stafettpinnen, säger Patrik Rosén, VD på Aggregate Media.

Geografisk expansion

Verdane Capital V investerade 2006 i LensOn, som säljer kontaktlinser på nätet. Bolaget utvecklades från svensk, till nordisk marknadsledare, och omsättningen sjudubblade innan det 2012 såldes till brittiska Prescription Eyewear Limited.

– Vi ser ofta geografisk expansion som en naturlig utveckling för bolagen. I många fall är det dock minst lika viktigt att behålla fokus på de produkter eller tjänster där man är ledande och inte frestas att bygga ett för spretigt erbjudande. Eftersom Verdanes fonder har investerat i över 30 e-handelsbolag kan vi från dag ett gå in med förbättringslistor på över 100 punkter och hjälpa bolagen hitta rätt expansionsstrategi, säger Staffan Mörndal, Partner på Verdane Capital Advisors.

 
 
Källa: Press
Uppdatering:
Verdane meddelar att de tio bolagen är Upplevelseakuten, God Smak, Cool Company, Confident Living, Performiq, Marinaman, Lysman, WatchItLive, Protecty och Bemz.

Annons