Veteranen lämnar efter 34 år – hon blir ny VD: ”Ödmjuk”

"Fantastiskt team".

Trädgårdshandlaren Blomsterlandet planterar nu om i toppskiktet. Efter 34 år som vd har Jan Larsson bestämt sig för att sluta. Han ska dock under en övergångsperiod jobba med bland annat fastighetsutveckling inom bolaget.

Hans ersättare blir Christina Ståhl, som närmast kommer från en vd-roll på Bagaren & Kocken. Hon har tidigare även varit vd på såväl Mio som MQ, samt jobbat i över tio år inom Ica-koncernen.

Annons

Det är med stor ödmjukhet som jag tar över stafettpinnen efter Jan Larssons fina arbete genom åren. Jag har själv ett stort intresse för växter, grönsaksodling och trädgård och har varit kund hos Blomsterlandet i många år. Det finns ett fantastiskt team inom bolaget och jag ser fram emot att vi tillsammans ska fortsätta arbetet med att ta Blomsterlandet in i framtiden, säger Christina Ståhl.

Ett miljardbolag

Avgående vd:n Jan Larsson har varit med sedan starten 1989. Blomsterlandet har i dag 63 butiker i hela landet. Ägarbolaget heter S-invest och omsättningen låg i fjol på drygt 1 miljard kronor, medan rörelseresultatet tickade in på desto dystrare -36 miljoner kronor.

Det finns ingen som har en sådan erfarenhet av den bransch vi befinner oss i som Jan. Han har varit en av de starkast drivande personerna när det gäller att utveckla trädgårdsbranschen i Sverige. Styrelsen och ägarna vill rikta ett stort tack till Jan för allt som han har åstadkommit genom åren. Vi är också väldigt glada över att Jan valt att vara bolaget tillhanda även i framtiden, kommenterar bolagets ordförande Joachim Frykberg.

Annons