Vi veckohandlar allt oftare på nätet

Market rapporterar idag att allt fler handlar ofta på nätet. Det är en alldeles fräsch undersökning som visar att de som e-handlar varje vecka nästan tredubblats på bara ett år. Under 2010 svarade fyra procent att de näthandlade varje vecka. Detta har stigit till elva procent 2011, dvs en ganska stor ökning.

Av de som anser sig vara duktiga på Internet och nätshopping säger 31 procent att de e-handlar varje vecka. PricewaterhouseCoopers, som verkar ha beställt undersökningen av HUI, menar på att e-handeln kommer att öka i takt med att folk blir mer kunniga. En inte helt chockerande analys.

Annons

Denna undersökning säger även att 46 procent av svenskarna handlar på nätet minst någon gång i månaden. En siffra som inte stämmer överens med Postens e-barometer (Q4) där 28 procent svarade att de e-handlat minst en gång i månaden.

Statistik bör givetvis alltid tas med en nypa salt. Vi tror dock på att fler och fler handlar oftare på nätet. Kan det kanske vara Årets julklapp 2011, den färdiga matkassen, som bidrar till denna växande veckohandling på nätet?

 

Källa: market

Annons