Ville ha plåster på såren – fick 102 mail om lån istället

E-handelsköpet ledde till spam.

Betalbolag som skickar ut reklam för sina lån har varit en het potatis den senaste tiden. Ordväxlingarna har varit hårda mellan konkurrenterna och nu rapporterar SvD om ännu ett betalbolag som marknadsfört sig aggressivt.

En kund som beställde skavsårsplåster på faktura från statligt ägda Apoteket ska ha fått 102 mail med låneerbjudanden från Collector. Något som fått Apoteket att reagera.

Annons

Vi anser att det är högst olämpligt om de marknadsför blancolån till våra kunder och har framfört detta till Collector, säger Wictoria Glans, e-handelschef på Apoteket, via sin pressekreterare till tidningen.

Collector i sin tur menar att dialogen har varit god mellan parterna och att de nu slutat med sina reklamutskick på grund av dålig konvertering.

Varnar för utskick

Anna Hult, jurist på Konsumentverket, varnar också betalbolagen för att bedriva den här typen av marknadsföring med upprepade reklamutskick.

Av förarbetena till Konsumentkreditlagen framgår det tydligt att en kreditgivare inte ska kontakta en konsument vid upprepade tillfällen med erbjudanden om lån, säger hon till SvD.

Annons