Villkorslös fri frakt skrotas – Amazon lägger till fraktavgift

Prime-medlemmar förlorar fördelar.

Det är ett allt tuffare ekonomiskt klimat för många och även om techjättarna inte går hungriga så börjar de också sakta men säkert dra ned sina kostnader. I april berättade vi bland annat att Amazon börjat ta betalt för vissa returer.

Nu kommer nästa inskränkning och denna gång drabbar det lojala Prime-medlemmar, som betalar för bland annat fri frakt. Precis som med returerna så är det inget dråpslag som att ta bort fri frakt överallt, utan man naggar bara lite på tidigare bekvämligheter.

Annons

I Storbritannien har nämligen Prime-kunder nu fått ett mejl där det framgår att order under 20 pund som beställs med samma-dag-leverans eller "overnight", det vill säga innan 13:00 dagen efter, nu kommer att kosta 2 pund extra. Rimligt kan tyckas men kunder som betalar för fraktfördelar och blivit vana att använda dem är förstås mindre glada.

Ändringen införs den 18 september och det ser främst ut att gälla Storbritannien. Amazon talar om förbättringar av frakttjänsterna men det är uppenbart att tjänsten kostat mer än den smakat.

Allt eftersom vi investerar i att förbättra vår Sameday-leveranstjänst så vill vi nu informera dig om en uppdatering av Sameday-leveransalternativen som är tillgängliga för Prime-medlemmar i kvalificerade postnummer, skriver Amazon bland annat.

Icke express-alternativ kommer fortsatt att vara gratis för Prime-medlemmar, som dock betalar en medlemsavgift.

LÄS ÄVEN: E-handlare annonserar fri frakt – trots att de tar betalt

Annons