Vinstsuccé för Bokus – VD:n jublar: ”Vi är på rätt väg”

E-handeln klättrar.

Restriktionerna har släppt och nu börjar konsumenterna att återvända till den fysiska handeln. Det menar i alla fall Bokusgruppen, som redovisar sina siffror för det tredje kvartalet.

Under perioden juli till och med september ökade företagets omsättning från 426,8 till 428,4 miljoner kronor. Men det är i rörelseresultatet som den verkliga ljusglimten visar sig. EBITDA ökade nämligen med 19,4 procent till knappt 35 miljoner kronor. Även sett till året hittills växer Bokusgruppen både i omsättning och rörelseresultat.

Annons

Fysisk butik uppvisade en försäljningstillväxt om 3 procent, Akademibokhandeln Online ökade försäljningen med 20 procent och det övriga sortimentet hade en försäljningsökning om 7 procent. Bokusgruppen fortsätter alltså den fina utvecklingen med stärkta marginaler och mycket god vinsttillväxt. Samtidigt görs fortsatta investeringar för att långsiktigt driva tillväxt, säger Maria Edsman, vd på Bokusgruppen, i en kommentar.

Det gångna kvartalet ska Bokusgruppen främst ha riktat in sig på att bygga lönsamhet i företaget.

Jag är mycket nöjd över att vårt arbete med prisoptimering samt satsningar på tillväxt av det övriga sortimentet har gett tydlig effekt på vår lönsamhet.

Bokusgruppen består av Bokus och Akademibokhandeln. Båda varumärkena ska ha presterat bra på sistone, inte minst i e-handeln.

Hittills i år ligger koncernens e-handelstillväxt på 15 procent.

Vi är på rätt väg för att leverera på våra finansiella mål och jag ser positivt på årets sista och starkaste kvartal som vi går in i helt utan pandemirestriktioner. Det är dags för en julhandel som sprider läsglädje och kreativitet till hela svenska folket!

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!