Virtusize expanderar efter nytt avtal med Brandos

Virtusize har knutit till sig Brandos, en av nordens ledande modebutiker på nätet. I och med det nya avtalet expanderar Virtusize samtidigt till tre nya marknader och lanseras i Danmark, Norge och Finland.

Virtusize som nyligen på allvar tog klivet in i Storbritannien efter att ha tecknat avtal med den brittiska e-handlaren ASOS fortsätter att expandera. Nu har man även skrivit ett nytt avtal med Brandos som under året bland annat breddat sitt sortiment med jeans och väskor.

Med hjälp av Virtusize storlekstjänst kan Brandos kunder nu prova om jeansen passar innan de gör ett köp. Det virtuella provrummet finns representerat på Brandos jeanssortiment med över 500 modeller och ett 50-tal varumärken.

Annons

– Brandos jeansutbud har vuxit kontinuerligt under våren och med vårt utbud är det viktigt att alla kunder känner sig trygga när de handlar jeans hos oss. Det nordiska samarbetet med Virtusize förenklar köpprocessen ytterligare genom att erbjuda en välutvecklad storlekstjänst som underlättar för våra kunder på alla marknader, säger Tomas Björkén, projektledare för Jeans på Brandos.

Ett företag under rekonstruktion

Skohandelsbranschen hade ett svagt första kvartal och även Brandos har haft en skakig början på 2013. I början av juni lämnade Brandos AB in en begäran till tingsrätten om företagsrekonstruktion men rekonstruktören, advokat Kent Hägglund på DLA Nordic, tror att Brandos har goda möjligheter att lyckas med en rekonstruktion.

Något som även Virtusize verkar tro, och med det nya avtalet med Brandos expanderar Virtusize till tre nya marknader. Man hoppas även att det nya avtalet ska stärka deras position i Sverige.

– Vi vill att det ska vara lika enkelt att prova plagg online som i den fysiska butiken. Det är fantastiskt att vi nu kan erbjuda Brandos kunder i hela norden möjligheten att prova jeans på nätet. Att en av de ledande nordiska detaljisterna lanserar oss över alla marknader är ett tydligt tecken på att Virtusize är ett effektivt sätt att illustrera storlek och passform online, säger Peder Stubert, grundare av Virtusize.

Brandos verkar dock fortfarande ha en hel del problem med leveranser och returer och deras Facebook-sida är full med inlägg från uppretade kunder som inte fått sina varor.

Källa: Press

Annons