Visa kommer med en egen digital plånbok – V.me

Nyhetssidan All Things D rapporterar att kreditkortsbolaget Visa nästa år kommer lansera en tjänst liknande PayPal. Det vill säga en digital plånbok där du endast behöver ett användarnamn och lösenord istället för kreditkortsuppgifterna.

Annons

Namnet de kommer använda för tjänsten är "V.me" vilket de hoppas ska bli lite av ett nytt uttryck. De säger att namnet ska få folk att tänka på Visa utan att det nämns. Denna "V.me"-tjänst, som inte passar bra i brödtext, skall även få en koppling till NFC-betalningar senare under nästa år.

Du ska alltså kunna föra t.ex. din mobil över en betalningsterminal och betala med V.me, precis som med Google Wallet och MasterCard PayPass. Kopplingen mellan V.me och dina pengar sker antingen via ett Visa- eller MasterCard-kort eller via ett bankkonto.

Jennifer Schulz, Visas chef för produktstrategi och innovation, säger följande till All Things D:

"För att påskynda antagandet av Visas betalningstjänster, inklusive V.me, introducerar Visa ett nytt utvecklingsprogram som kommer att ge alla, inklusive detaljhandeln, grossister och nystartade företag, tillgång till Visas betaltjänster."

Den digitala plånboken V.me ska alltså vara öppen för alla att använda och Jennifer säger att den ska "finansieras genom källor utanför Visa". Ni finner tjänsten här.

American Express sägs även de utveckla någon form av e-plånbok och vi har innan skrivit om Google Wallet som verkar vara MasterCards val av digital plånbok.

 

Källa: allthingsd

Annons

Annons