Visma förvärvar svenska e-handelsleverantören

"Visat på styrka de senaste åren".

IT-koncernen Visma växer ytterligare. Nu har man nämligen förvärvat den svenska leverantören av molnbaserade affärssystem och e-handelslösningar, Specter. En lösning som i dag används av över 1200 e-handlare och omnikanalhandlare i både Sverige och Norge.

Vismas mission är att hjälpa våra kunder att förbättra sin produktivitet genom integration och automation av affärsprocesser. Specter passar mycket bra in i vår redan solida produktportfölj inom e-handel och omnikanal-handel och synergierna kommer att gynna både befintliga och framtida kunder, säger Carola Lissel, vd för Visma Software AB.

Annons

Specter kommer även fortsättningsvis att bedrivas som ett oberoende bolag och kommer också att kunna ge sina befintliga kunder ett förstärkt erbjudande via Vismas befintliga portfölj av produkter och tjänster.

Specters tillväxt och resultat har visat på styrka under de senaste åren. Detta kombinerat med Vismas breda produktsortiment, tilläggslösningar och affärssystem kommer att göra att vi nu kan leverera ännu mer nytta till våra kunder. Vi har en gemensam vision att förenkla affärsprocesser och att flytta dessa till molnet. Detta gör Visma till en perfekt partner när det gäller att stärka och komplettera Specters erbjudande framåt, säger Mattias Bratt, vd för Specter.

Annons