Visma ska spara pengar åt staten med hjälp av E-handel

Visma stoltserar med att de är en av tre aktörer som fått skriva på ett ramavtal med Ekonomistyrningsverket (ESV) om att tillhandahålla en ny e-handelstjänst. E-handelstjänsten skall hantera, bland mycket annat, de inköp som statliga myndigheter måste göra.

Myndigheter har ofta upphandlade avtal med bra priser men det är inte alltid dessa avtal används. Inköp görs ofta utanför dessa vilket kostar skattebetalarna en massa pengar.

Annons

De nya e-handelstjänsterna skall samla upp alla dessa avtal och se till att alla inköp görs via e-handelssystemet och med de förhandlade priserna.

– Med en modern e-handelslösning blir det lätt att göra rätt för alla medarbetare och stora summor sparas på varuinköp. För hela den statliga förvaltningen kan det handla om miljarder som kan gå till välfärd i stället för till onödigt dyra varuinköp, säger Rickard Hansen, vd för Visma Proceedo.

Den nya e-handelstjänsten kommer att hantera avtal, inköp, attester och fakturor. Systemet skall för medarbetarna liknas vid en vanlig webbshop där man enkelt kan beställa t.ex. kontorsvaror.

Källa (press)

Annons