Visma storsatsar för att bli ledande på Episerver

Visma etablerar ett nytt bolag som helt ska fokusera på lösningar för e-handel och digital marknadsföring baserade på Episerver. Med satsningen hoppas man på allvar ta upp kampen om att bli Nordens främsta leverantör av e-handel och tjänster baserade på plattformen.

Fler än 5 000 kunder världen över använder Episervers plattformar för mer än 20 000 e-handels- och webbplatser. Nu gör Visma en stor satsning på plattformen med ett nytt bolag.

Satsningen kompletterar Visma Consultings redan etablerade konsultteam inom Episerver och ett flertal strategiska rekryteringar till det nya bolaget förväntas bli klara under sommaren. Inom ett år beräknar Visma att ha över 50 anställda som jobbar med Episerver.

Annons

− Med denna satsning tar Visma på allvar upp kampen om att bli Nordens främsta leverantör av e-handel och tjänster baserade på Episerver, säger Andreas Wikholm, vd för Visma Consulting.

Bygga och förvalta

Vd för det nya bolaget blir Gustaf Snöbohm, tidigare Sverigechef på Episerver, och han ser fram emot att få möjligheten att bygga upp ett bolag från grunden igen och hans primära fokus kommer vara att rekrytera de bästa konsulterna.

− Under mina år som Sverigechef på Episerver såg jag att det finns utrymme för en stabil spelare som kan ta ansvar för de komplexa lösningarna, och med satsningen vi gör nu, kommer vi kunna ta ansvar för att både bygga och förvalta komplexa Episerver-lösningar för stora kunder, säger Gustaf Snöbohm.Källa: Press
Foto: Mattias Forsman

Annons