Voddler vill skapa ett Spotify för film

Videotjänsten Voddler, som säljer strömmande filmer via nätet, har ingått ett samarbete med mobiloperatören Tre. Dagens Media rapporterar att de vill starta ett Spotify för film. Samarbetet och tjänsten skall lanseras nu på måndag i en stor reklamkampanj.

Den nya tjänsten kommer att heta Voddler Club och ersätter Tre:s tidigare tjänst 3Film. Voddler Club skall även erbjuda lägre priser än tidigare. För 149 kronor i månaden skall Tre:s kunder kunna strömma obegränsat med film.

– Vi har svettats fram en teknologi som nu presterar extremt väl. Det gjorde den i ärlighetens namn inte vid starten, säger Voddlers vd Marcus Bäcklund.

Annons

Enligt tidningen Mobil skall Voddler idag ha ca 1,3 miljoner användare i Sverige. Detta efter ungefär tre år på marknaden. Tjänsten har även fått utståt kritik för att vara buggig vilket de alltså nu ska ha fixat.

Marcus Bäcklund berättar att de tittat mycket på Spotify och att de nu vill revolutionera filmtittandet på samma sätt. Det skall t.ex. vara en smidig upplevelse där filmtittandet kan förflyttas, sömlöst, mellan mobila enheter och datorn. Det skall även gå att ladda ner filmer för att sedan se dem utan uppkoppling.

– Vad Spotify har visat är att det inte finns en betalningsovilja hos konsumenterna. Men det kräver en oerhörd bekvämlighet, ”deviceoberoende” och tillgänglighet, säger Marcus Bäcklund.

Tre är givetvis glada över att få vara först ut med denna nyputsade tjänst ifrån Voddler och de har följande kommentar:

– De gör nu en rejäl uppgradering av sin egen tjänst så att de får ett erbjudande som är fullständigt oslagbart. Det blir som SVT Play fast vi inte har fast nät, säger Erik Hörnfeldt, pressansvarig på Tre.

Vi tycker att det låter som en spännande tjänst om Voddler lyckas leverera en "oerhörd bekvämlighet". Om det ska bli ett Spotify för film bör dock tjänsten migrera över även till andra operatörer. Med tanke på att den kallas Voddler Club är detta förmodligen inte omöjligt. Enligt Mobil skall tjänsten, vid lansering, vara gratis de första sex månaderna.

Källa: mobil,
dagensmedia

Uppdatering 2012-04-23:
Tjänsten har nu lanserats och ser inte ut att vara exklusiv för Tre, utan endast billigare hos dem. Den ska nämligen kosta 299kr/mån för icke Tre-kunder. Det handlar om obegränsat med film för 149kr, dock inom ramarna för din datatrafik. De första 6 månaderna är också fria men bara om du tecknar ett 24-månaders abbonemang. Mer information om tjänsten här.

Annons

Annons