Vuxen.se lanserar live-rådgivning: ”Kommer skala upp”

"Har läst alldeles för många rapporter".

E-handelsbutiken Vuxen.se är i år officiell sponsor till Helsingborg Pride, och i samband med detta går företaget ut med att man kommer att erbjuda sexologtjänster online. Det här är första gången företaget lanserar en liverådgivningstjänst.

LÄS ÄVEN: Vuxen rusade när fler blev hemma – ”turen i oturen”

Annons

Vi har haft sexologoer som skrivit artiklar till oss, och kommit med tips och idéer på olika saker. Men det är första gången vi lanserar en live-rådgivningstjänst, säger Carl-Magnus Öhrstedt, marknadschef på Purefun Group AB, till Ehandel.

Var kom idén ifrån? 

Den grundar sig i företagets grundvärderingar, att vi vill vara en livslång partner för alla våra kunder. Att vi ska kunna gå hand i hand med våra kunder genom ett helt liv, genom olika faser. Så det här kommer från en vilja att hjälpa och stötta människor helt enkelt. För flera har fortfarande problem och porren är väldigt förstörande för väldigt många. Sexuell hälsa blir tyvärr bara sämre och sämre. Så då kan det vara skönt att det finns en hjälpande röst som man kan vända sig till.

Rådgivningstjänsten kommer att lanseras till hösten och kommer att finnas tillgänglig kostnadsfritt. De som kommer att svara på alla frågor är sexologer, och samtalen kommer att föras via chat.

Till en början kommer vi att lansera tjänsten via vår Instagramkanal och vara tillgänglig för våra följare där, men vi kommer att gå ut med det på vår hemsida och i vårt nyhetsbrev också. Efterhand som vi ser hur många som nyttjar tjänsten och hur stort intresset är kommer vi att utveckla den efter de behov som finns. Men tanken är att vi ska ha tjänsten tillgänglig via chat även på vår sajt, säger Carl-Magnus Öhrstedt.

Målet är att öka kunskapen och "lyfta den enorma missuppfattning om att det finns något som är rätt, fel eller en universal sanning för alla när det kommer till sexuella preferenser", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Vi har läst alldeles för många rapporter om hur människor tryckt undan sin nyfikenhet och sina preferenser på grund av oro och bristande kunskap och det räcker nu. Vi har ett samhällsansvar där vi måste kämpa för att bryta tystnadskulturen kring sex och vuxenleksaker och där vår förhoppning är att Vuxens nya tjänst ska öppna upp för djupare diskussioner, ge mer plats åt njutning och skapa en tryggare plats, säger Carl-Magnus Öhrstedt.

Har ni fått några reaktioner på den här satsningen hittills? 

Annons

Vi har bara hört bra saker, att det här är en jättebra grej.

Tjänsten lanseras till hösten. Vad behöver ni göra fram tills dess? 

Det finns egentligen inte så mycket vi behöver göra. Vi har tre sexologer som vi är i kontakt med gällande den här tjänsten. Men eftersom det är semestertider så valde vi att lansera tjänsten när alla är tillbaka efter sommaren, säger Carl-Magnus och tillägger:

Så nu har vi en bas som vi kommer att inleda med i september och med tiden kommer vi att skala upp konceptet, i takt med vad som kommer att efterfrågas.

Men rådgivningstjänsten är inte den enda nyheten idag. Företaget lanserar även en ny box med unisexleksaker, i äkta Pride-anda.

Vi har haft många boxar genom tiderna, men insåg att vi saknade en som innehöll unisexleksaker, som passar alla människor, så vi valde att lansera den i samband med Pride. Vi hoppas att den mottas väl, men avsikten är inte att släppa en "försäljningsbomb". Vi ville bara underlätta lite, både med urval av produkter men även att få ett paketpris, och ge lite mer kärlek till folket, avslutar Carl-Magnus Öhrstedt.

Annons