Walmart expanderar sina blixtsnabba leveranser

Walmart expanderar sin leveranstjänst, Walmart to Go. Boende i Denver, Colorado, kommer nu även att kunna få sina livsmedelsvaror hemskickade samma dag som de lägger sin beställning. En satsning som troligtvis betyder att man vill ge Amazon en kamp om leveranser av dagligvaror.

Hösten 2012 lanserade Walmart sin snabba leveranstjänst, Walmart to Go, i storstadsområdena Norra Virginia, Philadelphia, Minneapolis, San Jose och San Francisco. Något som gjorde det möjligt för stadens invånare att få sina varor hemskickade samma dag som de lagt en beställning.

Strax efter kunde även boende i Denver ta del av servicen som till en början främst gällde varor som leksaker, elektronik och sportartiklar. Sedan dess har Walmart även börjat med snabba leveranser av livsmedelsvaror i San Jose och San Francisco, något man nu expanderar vidare till Denver.

Annons

Till en början kommer man att köra en testperiod för en utvald skara och de som är intresserade kan anmäla sig på Walmarts hemsida.

Tar upp kampen med Amazon

Utvalda kunder kan välja mellan tiotusentals produkter på nätet. Som till exempel färskvaror, kött och skaldjur, mejerivaror och bakverk, men även varor som hälso- och skönhetsprodukter, elektronik och leksaker.

Kunden får sedan välja ett leveransfönster på två timmar och varorna levereras från den lokala Walmart-butiken. Att Walmart nu expanderar tjänsten och även inkluderar matvaror beror troligtvis till stor del på att Amazon på senare tid satsat mer på leverans av dagligvaror med AmazonFresh.

Sedan 2007 har e-handelsjätten levererat dagligvaror i Seattle-området men i somras expanderade man vidare till Los Angeles. Det ska också finnas planer på att lansera i San Francisco inom kort, och slår det väl ut ryktas det om en expansion i stor skala, både i USA och internationellt.

Källa: TechCrunch

Annons