Walmart testar Amazon-liknande skåp för nätköp

Walmart tar upp kampen med Amazon på nätet. Förutom att man på senare tid utökat sitt nätsortiment testar man nu Amazon-liknande förvaringsskåp. Till skillnad från e-handelsjätten kommer Walmart dock bara placera ut skåpen i sina egna butiker.

Walmart, världens största detaljhandelskedja utanför nätet, kopierar världens största återförsäljare på nätet. Med start i sommar kommer Walmart att placera ut Amazon-liknande ”postbox-automater”. Konceptet skiljer sig dock något från det som Amazon använder sig av.

Till skillnad från e-handelsgiganten ska Walmarts skåp endast vara placerade i deras egna fysiska butiker. Tanken är att Walmarts nätkunder ska kunna få sina inköp skickade till förvaringsskåpen för att sen hämta sitt paket när det passar dem.

Annons

Har 4000 butiker i USA

Amazon lanserade sitt Amazon Locker 2011, och har i dag sina skåp utplacerade i ett antal olika närbutiker runt om i USA och även i England. Man har även expanderat och placerat ut dem hos återförsäljare som Staples och RadioShack.

Walmart har i dagsläget 4000 butiker runt om i USA, hur många av dem som ska utrustas med skåp är i dagsläget inte klart. Men det finns de som tror att det är ytterligare ett försökt att konkurrera med Amazon på nätet. Sedan tidigare har man testat med att erbjuda leverans samma dag och även utökat utbudet i sin nätbutik.

Källa: The Verge

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!