Webhallen byter VD – ersättaren hämtas från Norge

"Ska leverera starka kundupplevelser till hela Sverige".

Tidigare i veckan stod det klart att Webhallen skulle stänga fem butiker inom loppet av en månad. Nu förändrar man även i ledningen med ett vd-byte.

Ut går Anders Torell och in kommer Trygve Hillesland, som närmast kommer från Netonnet i Norge.

Annons

Jag ser fram emot att få träffa alla nya kollegor, både i butik, på centrallager och huvudkontor. Tillsammans ska vi utveckla Webhallen ytterligare, och leverera starka kundupplevelser till hela Sverige. Hög kundnöjdhet som Webhallen redan uppnått är också en av nycklarna till ytterligare framgång, medan vi tillsammans ska hitta andra möjligheter att lyfta Webhallen ytterligare, säger han om det nya uppdraget.

Bytet sägs ha skett på Anders Torells initiativ då bolaget ska gå in i en ny fas. Funktioner som det kommersiella och inköp ska centraliseras i Norden, medan andra uppgifter lokalt blir mer operativa.

Under min period vid rodret har vi tillsammans vässat Webhallen till ett nytt bolag, med förutsättningar att fortsätta utvecklas på den svenska gamingmarknaden, samtidigt som vi växer lönsamt. Jag vill tacka hela teamet som bidragit till att göra denna förvandling lugn och lärorik, säger Anders Torell själv.

"Till en ny nivå"

Han får även ett varmt avsked av norska ägaren, Komplett.

Jag vill tacka Anders Torell för hans skickliga ledarskap under denna period, och för att han tagit Webhallen till en ny nivå med bra rekryteringar och för att han stärkt Webhallens position på en krävande marknad. Webhallen har lyckats både öka marknadsandelar och marginal på en krävande marknad, säger Komplett Groups vd Jaan Ivar Semlitsch.

Annons