Weekday ska skicka order i påsar av återvunnet material – belönar sina kunder

Börjar producera på efterfrågan.

H&M Group inför återanvändbara leveransförpackningar hos Weekday. Företaget har ingått ett samarbete med ett finskt startup-bolag som heter RePack, som har skapat en så kallad återanvändbar förpackningsmodell.

I praktiken handlar det om att kunden, som beställer hem varor från Weekday, kommer att få sina plagg levererade i en påse av återvunnet material. Om personen sedan returnerar påsen till Weekday, i butik eller online, kommer den att få en rabatt som tack. Påsen rengörs av RePack, och används sedan för att skicka online-beställningar till andra kunder.

Annons

En annan del av samarbetet är att Weekdays kunder kan beställa t-shirts och tröjor av ekologisk bomull som är tillverkad på efterfrågan. På så vis kommer Weekday alltså inte att beställa fler plagg än det finns beställningar.

Att producera på begäran gör det möjligt för oss att alltid ha precis rätt mängd, baserat på kundernas efterfrågan, och minska onödig produktion, säger Laura Coppen, som arbetar med affärsutveckling på H&M Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!