Wikinggruppen slås ihop med Visma: “Ingen större dramatik”

"Kommer jobba precis som tidigare".

I mitten av 2018 så köptes e-handelsleverantören Wikinggruppen upp av Visma-koncernen. Nu meddelar Visma att Wikinggruppen och Visma Software går samman.

Sedan förvärvet av Wikinggruppen har vi jobbat närmare och närmare varandra. Ett direkt resultat av att vi nu verkar som ett är våra utökade möjligheter att erbjuda ett komplett affärssystem för verksamheter inom e-handel genom våra respektive flaggskeppsprodukter, säger Carola Lissel, vd på Visma Software, i ett pressutskick.

Annons

Vi frågade Jonte Bergman, grundare av Wikinggruppen, vad detta innebär för deras kunder e-handlarna.

Rent konkret är det ingen större dramatik i detta samgående för de e-handlare som kör vårt system eller våra partners i övrigt. Wikinggruppen kommer jobba precis som tidigare under eget varumärke med samma personal, men från den 1:a april som ett affärsområde i Visma Software AB, säger Jonte Bergman till Ehandel, och tillägger

Visma Software står bland annat bakom affärssystemet visma.net i Sverige och vi ser helt enkelt att vi får ett antal naturliga synergier mellan e-handel och affärssystem samt fördelar på andra områden, till exempel vad gäller resurser i och med detta samgående.

Samgåendet ska förstås samtidigt stärka Vismas utveckling inom e-handelsområdet.

Annons