Wilma om att vässa rutinen

Ingen råkar "gå förbi" Internet och detta skapar tyvärr en massa jobb för oss e-handlare. Catharina Östlund, ifrån nätbutiken Wilma&friends, har i ett nyligen publicerat blogginlägg skrivit om hur hennes arbetsuppgift med rubriken "Lägg in ny produkt" har gått ifrån några enstaka punkter till en lång lista.

Problemet är att ingen passerar din webbutik av en slump, som i den verkliga världen. Utan du måste jobba hårt för att få dina produkter att synas. Det som ofta händer är att arbetet känns fragmenterat för e-handlaren även om de flesta arbetsuppgifterna egentligen cirkulerar kring produkterna.

Annons

Vad Catharina nyligen gjort för att strömlinjeforma sitt arbete med webbutiken är att lägga in en checklista kring att just lägga in en ny produkt. Eller rättare sagt hon har tryckt in ännu fler steg i denna lista som sedan måste kryssas av innan en ny produkt är färdiginlagd.

I från att ha varit en lista på tre punkter innehåller den nu tretton moment. Flera av dem kanske inte skulle ses som självklara att ligga under "Lägg in ny produkt". Men faktum är att många arbetsmoment cirkulerar kring våra produkter.

Det känns spontant som ett riktigt bra arbetssätt som kanske fler e-handlare redan jobbar efter? För att kolla in Catharinas lista tar ni er till hennes blogginlägg som ni finner här.

Annons