Winefinder går omnikanal – köper upp välkänd vinbutik

"En milstolpe i vår vision".

E-handelsföretaget Winefinder, som sedan många år tillbaka sålt viner till svenska konsumenter, tar nu steget offline. Distanshandel har varit melodin sedan starten och idag ska man vara en av Nordens ledande nätbutiker för kvalitetsviner.

I syfte att ytterligare stärka sin position på marknaden och att komma närmare kunden köper nu Winefinder ”VINOteket”, en välkänd vinbutik i Gentofte utanför Köpenhamn, skriver e-handlaren i ett pressutskick.

Annons

Winefinder köper butiken av den franska vinfirman Beyerman och butikschefen Lars Byager. Förvärvet ska vara klart den 1 oktober och man hoppas med köpet stärka sitt varumärke, men också få en fysisk plats där man kan möta sina kunder. Precis som Winefinder så satsar VINOteket på kvalitetsviner.

Det här är en milstolpe i vår vision att ständigt växa samt förstärka vår verksamhet. Vi ser det som en naturlig del i vår fortsatta utveckling med fokus på kvalitetsviner. Butiken är i dag redan välmående och etablerad med trogna kunder, där vår ambition är att fortsätta driva butiken i samma anda som tidigare, säger Magnus Ericsson, vd på Winefinder.

I och med förvärvet flyttar huvudkontoret från Taastrup in i lokalerna i Gentofte, där även Winefinders vd kommer att utgå ifrån.

Annons