Winefinders vd ger sin syn på Systembolagets anmälan

I somras polisanmäldes City Gross och Winefinder av Systembolaget sedan dagligvarukedjan börjat att sälja vin med sina färdiga matkassar. Nu har Winefinder tagit del av anmälan som man anser vara en blandning av missförstånd och Systembolagets egna tolkningar.

I början av sommaren började dagligvarukedjan City Gross, tillsammans med Winefinder, att sälja vin med sina färdiga matkassar. Något som snabbt ledde till en polisanmälan från Systembolagets sida.

Nu har Winefinder tagit del av den 15-sidiga polisanmälan och företagets vd och grundare, Ole Nielsen kommenterar den så här:

Annons

– Vi anser att polisanmälan är en blandning av missförstånd och Systembolagets egna tolkningar av lagstiftningen och känner oss fortsatt helt trygga i att det vi gör är rätt.

Han säger också att företagets verksamhet under de senaste månaderna präglats av polisanmälan, anmälan från Konsumentverket, skatterevision, skadegörelse, smutskastning och hot.

– Winefinder välkomnar alla myndigheter som vill granska oss eftersom Winefinder följer alla lagar och regler som finns. Men när vi klarat granskningarna så förväntar vi oss att svenska politiker och statliga bolag visar på omdöme, etik och moral och låter oss, inom lagens gränser, ägna oss att erbjuda våra kunder goda viner, säger Ole Nielsen.

Inget hot mot folkhälsan

Sedan Systembolaget polisanmälde City Gross och Winefinder har många ifrågasatt Systembolagets tillvägagångssätt och dess prioriteringar. Är verkligen vinhandlare på nätet ett hot mot den svenska folkhälsan?

Ole Nielsen anser att så inte är fallet och hänvisar till resultatet från en nyligen presenterad SIFO-undersökning som Nätvinhandlarnas Branschorganisation beställt. Undersökningen visar att svenska vinkonsumenter inte i första hand är ute efter billig alkohol på nätet.

Tvärtom efterfrågar svenska vinkonsumenter i första hand viner av god kvalitet och viner som inte finns på Systembolaget. Han påpekar också att Winefinder inte säljer lådviner, alkoläsk, sprit, cider eller öl.

– Omtanken om det svenska folket är förståelig men det finns en enkel grund för att Winefinder inte är en fara för den svenska folkhälsan. Målgruppen för de viner vi erbjuder är nämligen inte konsumenter av alkohol, det är konsumenter som vill njuta av ett gott vin, gärna till mat. Till nytta för folkhälsan, säger Ole Nielsen.

Källa: Press

Annons

Annons