XL-Bygg Fresks satsar stort med ny E-handel

Enligt E-barometern är bygghandeln den hetaste branschen på nätet just nu. Tillväxten har ökat med 36 procent i år och allt fler tycker det är bekvämt att handla tunga och otympliga varor online. Något XL-BYGG Fresks vill ta vara på och lanserar e-handel för både yrkes- och privatkunder.

XL-Bygg, som 2012 inledde ett samarbete med Bygghemma, är en kedja bestående av närmare 100 fristående bygghandlare landet över. Något som gör det svårare att få till en fungerande modell för e-handel. En del av del av de företag som ingår i XL-Bygg har dock redan webshop, men på egna domäner.

Nu satsar ytterligare en av deras byggvaruhandlare på nätet, nämligen XL-Bygg Fresks. Det familjeägda företaget sysselsätter 170 personer och har åtta fysiska butiker i Funäsdalen, Härnösand, Norsjö, Sollefteå, Storuman, Sundsvall, Åre-Undersåker samt Östersund, och nu även en virtuell.

Annons

Mobilanpassad sajt

XL-Bygg Fresks nya e-handel riktar sig mot både konsument och företag med inspiration, tips och nya tjänster. Exempelvis kan företagskunder skapa kundofferter innehållande både prismarginaler och tid för arbete, direkt i kassan.

Man satsar även på en mobilanpassad e-handel där kunderna ska kunna hitta säsongsbetonade kampanjvaror lika lätt som det fullständiga sortimentet. Kassa och betalningssätt anpassas efter om kunden är privat- eller företagskund.

– Vi arbetar ständigt på att förbättra den upplevda nyttan för våra kunder. En utvecklad e-handel med fler och bättre tjänster, mer inspiration och bättre upplevelse är ett viktigt steg för att öka kundnöjdheten och driva vår försäljning, säger Leif Lindholm, vd på XL-Bygg Fresks.

 

Källa: Press

Annons