XXL ska vinterförvara kundens cykel: ”Ska inte behöva stå utomhus”

"Vi ska göra det enkelt att förvara sportutrustning".

Hållbarhet är hett. Och nu inleds ett samarbete på temat, mellan sportsäljaren XXL och Wanda, som hämtar upp och magasinerar saker åt privatpersoner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Wanda är en norsk uppstickare som nyligen även expanderade till Stockholm. Det är alltså företagets norska och svenska kunder som kan ta del av konceptet.

Annons

Privatpersoner kommer att kunna förvara sin sportutrustning i Wandas magasin. Men de kan också få underhålls-service i XXL:s verkstäder. Till att börja med rör det sig om cyklar och skidor som omfattas av serviceerbjudandet.

En cykel ska inte behöva stå utomhus och bara vänta under vintersäsongen till exempel. Och nu, med vår verkstadsexpertis och Wandas logistikplattform kan vi dessutom göra det enkelt för människor att då dels förvara, men också underhålla och få utrustning reparerad, som till exempel en cykel, som de redan äger, kommenterar Anders Lindblom, vd på XXL Sverige.

Parterna ska nu även titta på om de kan ta hand om skridskor och kajaker.

Vår ambition är att rulla ut fler tjänster baserade på en cirkulär affärsmodell framöver – både reparationer, returer och uthyrningar är tjänster som är naturliga för oss att titta på, kommenterar Karin Berg, tillväxtchef på Wanda.

Annons