XXL startar året med ny VD: ”Verkligen den bästa kandidaten”

"Säker på att bolaget har vad som krävs".

Den nordiska sportkedjan XXL har tillsatt en ny vd. Den som har fått uppdraget är Pål Wibe som sedan 2014 varit vd på det norska företaget Europris. Dessförinnan har han även haft samma post på både Nille och Travel Retail Norway.

Jag är väldigt glad att Pål har beslutat sig för att ta sig an rollen som vd för XXL. Pål har lång och gedigen erfarenhet från detaljhandeln och är en stark analytisk och inspirerande ledare, säger styrelseordförande Hugo Maurstad i ett pressmeddelande.

Annons

Pål är verkligen den bästa kandidaten för att vända den senaste tidens negativa utveckling för XXL.

Och Pål Wibe tillägger:

Jag är mycket glad över att få vara en del av det engagerade och dedikerade teamet på över 5000 XXL-anställda.

Jag har följt XXL:s utveckling i många år och ser stor potential i vad gäller XXL:s position på marknaden framöver. Jag är säker på att bolaget har vad som krävs för att bli den bästa sportkedjan i Europa.

Tolle Grøterud, som har varit vd sedan december 2018, kommer att fortsätta i XXL:s ledning och ansvara för företagets strategi, relationen med investerare och hållbarhet.

Tolle har gjort ett mycket bra jobb som vd och vi är mycket glada över att han kommer att fortsätta vara en del av ledningsgruppen, säger Hugo Maurstad.

Grundaren Øivind Tidemandsen kommer att fortsätta som styrelseledamot i företaget.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!