Search
Close this search box.
ANNONS

Yahoo köper upp ännu ett nystartat E-handelsföretag

Yahoo köper upp ännu ett nystartat E-handelsföretag
Picture of Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Dela artikeln:

Yahoo är i shoppingtagen, och särskilt sugna är man på e-handelsrelaterade företag. Senast i raden av förvärv är den molnbaserade e-handelsplattformen Lexity som har tioutusentals kunder i 114 länder världen över.

ANNONS

Yahoo har lagt till ytterligare ett nystartat e-handelsföretag i sin kundvagn. Den här gången är det PaaS-plattformen (Platform as a Service) Lexity som tillhandahåller e-handelstjänster till små och medelstora företag som köpts upp.

Den molnbaserade e-handelsplattformen kallar sig för en "one-stop-shop för e-handelstjänster” och har en egen App Store med appar som ska hjälpa e-handlare öka sin försäljning. Deras tjänst har stöd för en mängd olika plattformar, som till exempel Magento, Etsy, Ebay, Yahoo, BigCommerce, och Shopify.

– Alla våra appar, inklusive vårt flaggskepp Lexity Live, kommer fortsätta att fungera som tidigare. Vi kommer också att satsa på att göra dem ännu bättre och vi kommer fortsätta att stödja handlare på alla e-handelsplattformar. Vi kommer också att fortsätta att stödja och förbättra Commerce Central, vår ”write-once, run-anywhere-plattform” för utvecklare, säger Lexitys grundare Amit Kumar.

Några små och en stor

Yahoo har under den senaste tiden köpt upp ett antal e-handelsrelaterade företag som antingen har den talang eller teknik, som Yahoo kan använda sig av för att åter bygga upp sin verksamhet efter år av stagnation.

Bland uppköpen finns några små företag som Summly, Rondee och Qwiki men även en lite större. I maj köpte man nämligen upp bloggplattformen Tumblr för 1,1 miljard dollar. Hur mycket Yahoo betalat för Lexity har man dock inte offentliggjort.


Källa: CNET, VentureBeat