Yahoo lyfter på börsen men inte av egen kraft

Marissa Mayer ska ha gjort ett bra jobb som ny VD för det gamla Internetbolaget Yahoo. Hon har styrt upp och fokuserat företaget och under sitt andra år som VD når nu aktien sin högsta punkt på fem år. Men Marissa kan tyvärr inte ta åt sig all ära, för bakom ökningen står primärt e-handeln.

Bakom Yahoos senaste stigning på börsen ligger e-handel i sin renaste form. Yahoo äger nämligen 24 procent av den kinesiska e-handelsjätten Alibaba. Och som vi har rapporterat om flertalet gånger så går det ganska bra för den kinesiska e-handeln. Speciellt för Alibaba som just nu planerar sin börsintroduktion.

Annons

Alibaba snurrade $1,38 miljarder

I sin delårsrapport rapporterade Yahoo att Alibaba sålt för 1,38 miljarder dollar under första kvartalet. En ganska lagom ökning på 71 procent jämfört med föregående år. Och eftersom Alibaba förväntas nå börsen inom kort så väntas Yahoo, med 24 procent av bolaget, tjäna en hel del pengar på detta.

Yahoos egen rapport ska ha varit ljummen. De slog analytikers förväntningar på vinst men nådde inte försäljningsmålen. Att Yahoo stiger på börsen har alltså mer med Alibaba att göra än med Marissas försök att lyfta det gamla Internetbolaget. Även om vi uppskattade Mayers redesign av Flickr, där ni nu kan njuta av större e-handelsbilder.

 

Källa: Mashable

Annons