Yaytrade ska erövra Europa med ny CTO: ”Strategin är tydlig”

"En spännande affärsidé och stora ambitioner".

Marknadsplatsen Yaytrade har plockat in en ny Chief Technology Officer i form av Johan Söderberg. Han kommer närmast från det norska betalbolaget Neonomics där han har varit Head of Research and Development samt ingått i ledningsgruppen.

Johan tillträder sin nya roll på Yaytrade idag. Företagets vd David Knape är mycket nöjd med rekryteringen och understryker att Johans erfarenheter passar perfekt in i bolagets vision om att bli en stark utmanare inom mode-tech-branschen.

Annons

Strategin är tydlig och med Johan kommer vi att ta nästa kliv i bolagets mjukvaruutveckling och den internationalisering vi ska göra. Johans erfarenhet av att blanda annat bygga ledande SaaS-lösningar ser vi som en stor tillgång och jag ser med tillförsikt fram emot vad Johan, tillsammans med vårt nuvarande team, kommer att utveckla framgent, både på kort och lång sikt, säger David Knape i ett pressmeddelande.

På Neonomics har Johan bland annat varit med och utvecklat en skalbar, mikrotjänstbaserad plattform på Google Cloud. Han har även byggt upp och lett utvecklingsteam samt varit en stor del av Neonomics tillväxtresa. Men Johan har även åstadkommit en hel del andra saker under sin 13 år långa karriär inom segmentet mjukvaruutveckling.

Han har lett flera organisationer i olika projekt och "brinner för att bygga högkvalitativ och skalbar utveckling från grunden". Tidigare har han bland annat haft roller som Software Development Manager på Infor samt Senior Manager på svenskgrundade Qlik.

Yaytrade är ett framåtblickande bolag med spännande affärsidé och stora ambitioner. Med min erfarenhet inom Business Intelligence, e-handel och skalbara molnplattformar, hoppas jag kunna hjälpa Yaytrade att nå nya framgångar under de kommande åren. Min förhoppning är att ta Yaytrade till nya marknader i resten av Europa, säger Johan Söderberg.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!