Zalando bekräftar: Anställd på huvudkontoret smittad av corona

"Stänger av alla ytor".

Zalando meddelar att en av modejättens anställda, på huvudkontoret i Berlin, har blivit smittad av coronaviruset. Personen har fått sjukdomen Covid-19 bekräftad och har noterat de första symptomen.

Vi kan bekräfta det första fallet av coronavirus på Zalando. Den drabbade kollegan är hemma sedan de första symptomen noterades, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Vi är i ständig kontakt med denna personen och önskar en smidig och snabb återhämtning.

Just nu jobbar Zalando på att kartlägga vilka personer som har varit i kontakt med den sjuka medarbetaren, för att skicka hem dem i förebyggande syfte.

Vårt huvudmål är att skydda våra anställdas hälsa, deras familjer och andra människor i deras närhet. Samt att kunna återställa en säker arbetsmiljö så snabbt som möjligt.

Vi identifierar för närvarande de personer som var i direktkontakt med den smittade kollegan under de senaste 14 dagarna och de kommer att bli ombedda att återvända hem.

Företaget har även stängt av alla platser på huvudkontoret som den sjuka personen har rört sig i för att grundligt desinfektera dem innan de kan användas igen.

Under de senaste veckorna har Zalando även minskat antal resor till de absolut nödvändigaste. Dragit ner på evenemang och andra besök till det minsta minimum, och sanerar alla företagets anläggningar mycket oftare än tidigare. De anställda har också fått öka sin personliga hygien och kan konsekvensfritt välja att jobba hemifrån.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!